Welke lekdetectie technieken zijn er?

0

Een lekkage kan op verschillende manieren worden opgespoord. De makkelijkste manier is natuurlijk als je ziet waar het lekt en waar het vocht vandaan komt. Maar soms is het helaas niet zo eenvoudig. In dat geval moeten er speciale methodes worden toegepast om de lekkage te achterhalen. OTL lekdetectie Tilburg is een gespecialiseerd bedrijf dat met moderne technieken een hardnekkige lekkage kan opsporen. Zelfs als er als gevolg van de lekkage maar geringe waterschade is, kunnen zij met moderne apparatuur ontdekken waar de lekkage vandaan komt. OTL Lekdetectie past thermografische camera detectie of ultrasone lekdetectie toe.

Welke techniek wordt wanneer toegepast?

Het hangt uiteraard van het soort melding van de klant af welke manier van lekdetectie wordt toegepast. Als er bijvoorbeeld een lekkage onder de vloer zit, is dit een geheel andere situatie dan wanneer er water via het dak of de muren een woning of ander pand binnendringt zonder dat duidelijk is waar het vandaan komt. Het kan gaan om hemelwater, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat er een leiding onder het gebouw lekt en dat er ongemerkt flink wat water wegsijpelt wat problemen geeft. Een lekkage kan niet alleen wateroverlast geven maar ook stankoverlast. Bij langdurige vochtproblemen kan bovendien schimmel ontstaan. Dit is niet alleen onfris maar kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid.

Schakel een professional in als je de plaats van de lekkage niet kunt vinden

Als je zeker weet dat er een lekkage is maar je kunt de oorzaak niet vinden dan kun je een beroep doen op OTL Lekdetectie Almere om de oorzaak van de problemen op te sporen. Zij komen met professionele apparatuur ter plaatse en stellen alles in het werk om de lekkage zo snel mogelijk op te sporen. Als dit is gelukt is het natuurlijk zaak om het probleem zo snel mogelijk te laten verhelpen om verdere water- en vochtschade te voorkomen.

Delen

Over de schrijver

Reageren op het bericht