Rollenbanen

0

 

Wanneer je een bedrijf binnenstapt zal je zeker opvallen dat er veel gebruik wordt gemaakt van rollenbanen. Ze zijn tegenwoordig erg belangrijk in een bedrijf. Wanneer er producten over een langere afstand in een bedrijf moeten worden verplaatst kan men dat goed doen door middel van rollenbanen. De werknemers hoeven praktisch niet meer te tillen. Ze plaatsen het pakket, dat verplaatst moet worden, op de rollenbaan en men kan het door middel van voortduwen verplaatsen. Omdat werknemers bijna niet meer hoeven te tillen zal het ziekteverzuim door klachten aan de rug een stuk verminderen. Door het gebruik van een rollenbaan zal het productieproces in een bedrijf aanzienlijk worden verbeterd voor de werknemers.

Soorten
Er zijn meerdere soorten rollenbanen waar men gebruik van kunt maken. Men kan kiezen voor een gewone rollenbaanmaar ook een elektrisch aangedreven rollenbaan. Nu zal men bij deze laatste ervoor moeten zorgen dat de rollenbaan goed is gekeurd, zodat men niet met de handen of kleding tussen de aangedreven rollen kunnen komen. Ook is het mogelijk om een vaste opstelling bij een rollenbaan te gebruiken maar ook kan men kiezen voor een telescooprollenbaan. Deze kan men dus langer maken indien dat gewenst is. Omdat tegenwoordig de rollenbanen vaak van aluminium zijn gemaakt, zijn ze gemakkelijk te verplaatsen of af te breken en elders weer op te bouwen.

Aangedreven rollenbaan
Een rollenbaan van Eslogic die elektrisch is aangedreven is ideaal om voorwerpen automatisch over grotere afstanden door het bedrijf te verplaatsen. Hierbij is lichamelijke inspanning bijna niet meer nodig. Ze worden vooral in magazijnen toegepast.

Harmonica rollenbaan
Een harmonica rollenbaan is zeer handig. Wanneer je hem niet nodig hebt vouw je hem als een harmonica op om hem in een hoekje te plaatsen. Hij zal daarbij niet in de weg staan. Wanneer je hem wilt gebruiken haal je hem tevoorschijn en trekt hem in de gewenste lengte uit. Hij kan overal worden ingezet waar het nodig is.

Delen

Over de schrijver

Reageren op het bericht