Maken van kunst

0

 

Het maken van kunst gaat al terug tot in de oudheid. In de prehistorie werden er al muurschilderingen gemaakt om dingen uit te beelden van gebeurtenissen die de mensen van toen hadden meegemaakt. Er zijn in de loop der jaren een heleboel verschillende soorten manieren ontstaan waarop kunst kan worden gemaakt, en gebeurtenissen kunnen worden uitgebeeld.

De meest bekende vorm van kunst, zijn toch wel schilderijen. Bij het maken van een schilderij gaat de schilder met een kwast, roller of alleen met de pot over een wit doek heen en maakt een afbeelding. Vooral vroeger werden historische momenten vastgelegd door middel van een schilderij, een soort foto die we vandaag kennen. De meeste schilderijen, in iedere geval de schilderijen met waarde, werden voorzien van een mooie lijst. Vandaag de dag gaan die schilderijen voor miljoenen de toonbank over.

Een andere vorm van kunst is beeldhouwen. Beeldhouwen is ook al heel oud en word ook vaak grootschalig aangepakt. Veel leiders van vroeger hebben zichzelf laten beeldhouwen uit een groot stuk steen. Ook werden gebouwen vaak gedecoreerd met mooie beeldhouwwerken om zo te laten zien dat de eigenaar veel geld had.

Een wat moderne vorm van kunst is de fotografie. Tegenwoordig kan iedereen foto’s maken met hun telefoon of fototoestel. Een goede fotograaf kan ook veel geld en mooie prijzen winnen met een mooie foto. Ook zijn er veel online platformen waar mensen over de hele wereld hun foto’s kunnen delen. Dit is natuurlijk hartstikke leuk, helemaal als je vrienden, familie en collega’s mee kunnen kijken naar wat jij die dag hebt meegemaakt.

3d printing is nog niet echt een vorm van kunst omdat het nog in de kinderschoenen staat. Wel wordt er verwacht dat er in de toekomst kunst mee kan worden gemaakt. Zo kan je met een gezonde dosis creativiteit een prachtige 3d print maken.

Delen

Over de schrijver

Reageren op het bericht