Het gemak van een 3D printer

0

Voor veel mensen is het gebruik van een 3D printer nog betrekkelijk nieuw. Dat er gewoon thuis mee gewerkt kan worden is daardoor nog niet zo goed bekend. De tijd van de grote printers die in grote ruimtes moesten staan is allang ingehaald. Ook voor kleine projecten die je thuis doet zijn goede apparaten te vinden. Dit maakt het dus ook heel gemakkelijk om allerlei objecten zelf te printen. Er zijn dan twee varianten die heel populair zijn om thuis te gebruiken. Het is interessant om daar dan ook eens wat nader naar te kijken.

Direct te gebruiken printer
De 3D printer die misschien wel het gemakkelijkst van allemaal is voor thuis, is het type dat direct te gebruiken is. Er zijn steeds meer kant-en-klare printers op de markt die simpel aan te sluiten zijn en die onmiddellijk klaar zijn om mee te printen. Alles is vooraf in de fabriek reeds gemonteerd en na het bekijken van de handleiding is het direct al mogelijk om er producten mee te printen. Deze variant zal steeds populairder worden omdat de modellen die te krijgen inmiddels van zeer goede kwaliteit zijn. Er is echter ook nog een hele andere mogelijkheid.

Zelf in elkaar zetten
Het is ook heel populair om een 3D printer op te bouwen. Dan worden de verschillende onderdelen van een model bijeen gezocht en wordt op die manier de printer in elkaar gezet. Ook dit kan heel aantrekkelijk zijn. Vooral ook omdat op die manier een printer te maken is die in grote mate aan de wensen en eisen die je hebt kan voldoen. Dit is vooral interessant wanneer je er specialistisch werk mee gaat doen. Het is dan natuurlijk zaak om te zorgen dat de juiste onderdelen bij elkaar gevonden worden. Op die manier is er goed mee te werken.

Delen

Over de schrijver

Reageren op het bericht